4 Temmuz 2009 Cumartesi

Pipi asla sadece pipi değildir.

Biraz sert bir başlangıç mı bilemiyorum. Umarım kafadan herkesi kaçırmam.
Bir önceki post'umda da belirttiğim gibi, anlatmaya ilk ilişkilerimden başlayacağım. O yüzden başlık böyle. Kabul ediyorum. Başlık biraz arak. Simon Kuper'in "Futbol asla sadece futbol değildir"ini biraz anımsatıyor. Çok güzel bir kitaptır, okumamışlara şiddetle tavsiye ederim.

Kadınları daha doğrusu o zamanın şartları içinde düşününce kızları ilk tanımaya başladığım seneler.
- Kaşık desene
- Kaşık.
- Kızlara aşık! hohohoho.

Yaşıtlarımdan bir sene önce filan kadınlara ilgi duymaya başladım. Çok hızlı bir değişimdi. Oysa ki çok kısa bir zaman önce onlarıarın en azılı düşmanıydım. Hızlı koşamadıkları için hunharca dalga geçmede, toptan korktukları için üzerlerine var gücümle topu vurmakta, ip atlamalarıyla filan dalga geçmekte mahallede benden yeteneklisi yoktu. Çocuklar dünyanın en zararsız varlıklarıdır. Ama birbirlerine karşı da çok acımasızlardır. Benim değişimim de erkek çevremde hunharca dışlanmama sebep olmuştu. Tüm bu dışlanmamın, kaleye mum dikememelerimin sebebinin adı Simge'ydi. Kader bu ya Simge ismi hayatımda kadınlarla olan her keskin virajda karşıma çıktı. O hikayeleri bilahare anlatacağım.

Simge çok tatlı bir kızdı, annesi acayip özenirdi onu giydirirken filan. Bakımlı kadınlara düşkün olacağım o zamandan belliymiş. Sapsarı saçları vardı, kahküllü. İlkokulun son yıllarıydı dördüncu sınıfı beşinci sınıfa bağlayan yaz tatili civarı. Ben deli oluyodum Simge'ye ama tabii kendim de işin adını tam koyamadığım için mavi ekran veriyo sürekli beyin. Simgeninse benle hiç alakası yoktu. Alakası vardı da benim ona baktığım gözle kesin olarak bakmıyordu bana.
Ben hatırlamıyorum, bunu annem anlatır. Bir gün ona gitmişim ve "Anne ben bu simgeyi görünce bir fena oluyorum" demişim :).

Ben arkadaşlarım tarafından dışlandığım için vakit geçmiyor, simge kafada büyüyordu. Ben Simge'nin bisikletini ikinci kattan indirmeye yardım etmeye gidiyordum. Onunla arka bahçeye kadar beraber bisiklete biniyordum o sonra arka bahçede arkadaşlarının yanına gidiyordu. Yani beni tamamen ignore etmiyor, ama pas da vermiyordu. Zaten aramızda ne olacak çocukluk bile ötesi bir şey. Ancak o bana göre o kadar daha iyi ayarlıyordu ki işlerini inanılmaz bir şey. Çok çok daha iyi yönetiyor bu durumu, doğanın ona bahşettiği bir özellik. Arkadaşlarıyla %95 vakit geçiriyor, benle %5... ve arası herkesle iyi. Bense %5 için hayatımdaki her şeyden oldum. Artık beni forvette oynatmıyorlar mesela, kaleye geç diyorlar. Iyk. Arkadaşlarımın yanına gidiyorum yine ama artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, belli.

Simge'den öğrendiklerim: 1-0 önde başlayan taraf kadınlardır (en azından belli bir yaşa kadar). Hayatlarını değmeyecek ilişkiler için karmakarışık etmeyecek kadar akıllılar. Bunun değerlendirmesini bizden çok daha iyi yapabiliyorlar. Ve bunu doğallıkla başarıyorlar. Bizse gözümüz kararınca daha büyük saçmalayabiliyoruz. Çünkü, o yaşlardan itibaren pipi asla sadece pipi olmuyor, olamıyor.

2 DIYECEGIM ODUR Kİ...:

POSTACI dedi ki...

İzninizle ben de bir kaç söylesem? Her şey iyi hoş da, sonuç kısmı.. I ıh külliyen yalan! En akıllı kadın bile hayatını değmeyecek bir adam için mahveder. Bilemedim erkek de yapar mı. Yapar diyorsan, yapıyordur.
O zaman sonuç olarak, kadın için de, erkek için de pipi asla sadece pipi olmuyor diyebiliriz. Der miyiz? Ben diyorum. Oh yes.

maRLa dedi ki...

kesinlikle postacıya katılıyorum..
hatta hemcinslerimi bu nedenle hep eleştirmişimdir. en yakın arkadaşım, hatta kardeşim olmuş bir insan tarafından, hayatımın bu güne değin yaşadığım en zor zamanımda yalnız bırakıldım, neden? çünkü artık dünya onun için tek kişiden ibaret olmuştu. üstelik o tek kişi kendisi bile değildi.
demem o ki kadınların GENELİ kendini bile unutur sevgilisi için.

 


TEHLİKELİ İLİŞKİLER © 2008. Design by: Pocket