30 Eylül 2009 Çarşamba

Post İlişki Sendromları

Bu post için ilham perim sol tarafta da linkini görebileceğiniz Blog'un sahibesi PuCCa'dır. İçerik özgün, yazının en altındaki şarkılı türkülü format alıntıdır. Teşekkürlerimi sunarım kendisine. En sevdiğim yazılarımdan biri oldu diyebilirim.

Post İlişki sendromları. Yazması çok eğlenceli, o yüzden fazla lafı uzatmayacağım.

Efendim,

İlişki Sonrası Yamulmaları 1'den 10 'a kadar notlarsak,

Şu şekilde:

hiç s.kine sallamama <-- 1...5....10--> .mı g.tü dağıtma

Bu skalada, post ilişki yamulması notlamasında kadınların yoğun olarak 4-6 arasına konuşlandıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Yani her ayrılıktan kesinlikle etkilenirler. S.kine sallamama durumu çok nadiren gerçekleşir. İlişkiyi kendileri bitirmiş olsa da, diğer taraf bitirmiş olsa da genellikle bu arada oynarlar (Hanımlar lütfen istisnalardan bahsetmeyiniz, elbette ki olacaklar). Dediğim gibi hepsi etkilenir, ama çok etkileneni de 6-6,5'la işin içinden sıyrılır.

Haa bir de kadınlar, ayrıldıkları erkeğin durumunu aşırı merak ederler... "Nasıl oldu?", "Çok üzgün mü?", Eğer kendi ayrılmışsa arkadaşlarını arayıp "Destek olun X'e, çok fena oldu" filan...

Kadınlardaki "Çok üzgün müü?" "Anlamıştır şimdi benim değerimiiii, vuruyo mu başını taşlara" gibi cümleler ve düşüncelerle tezahür eden bu aşırı merak modunun aslında matematiksel bir açıklaması vardır.

Çünkü,
erkeklerin genellikle bu skaladaki yeri "küçüktür 3" mertebelerindedir. S.klerine sallamamaya daha bir yatkındırlar. Bunu bir övünç cümlesi olarak kurmadım. Sadece öyledir. Doğrudur ya da yanşlıştır tartışması yapmıyorum. Sanırım erkekler kendilerine karşı, kadınların kendilerine karşı olduklarından daha dürüsttürler (Otodürüstlük, var mıdır lan acaba böytle bir tabir?)...
Erkeklerin bu işte orta hali yok gibidir. Büyük bir kısmı küçüktür 3'lerde yer alırken küçük bir kısmı da büyüktür 8'lerde yer alır, .mı götü dağıtır. Dikkat, küçük bir kısmı dedim istisnai olarak demedim. Özetle erkeklerin bu ortalamadaki standart sapması çok yüksektir. Ortalamadan hep uzaktadırlar. Özetle saplaşınca sapıtan erkek, standart sapma değerini yükseltir.

Şarkılara paralel olarak Post İlişki Sendromları



Belirtme gereği duyuyorum. Örnek verilmiş şarkıcı ve şarkılar konuyla ilintilidir. Benim bu şarkı ya da şarkıcıları sevip sevmememle değil. Sembolik.

Sezen Aksu Sendromu (Erkek ayrılmışsa):
İşin özü lan ayrıldık işte ama iyi mi ettik kötü mü ettik. Sıçtım mı lan yoksa, bulamam mı lan beni böyle seven kızı. Ama dünya kadın dolu. Ya bu kıza haksızlık ettim galiba, ama ama... "Git, git, git... me duuur ne olursun"

Bryan Adams Sendromu (Kadın terk etmişse):
S.ktimin ağlak herifi. Çatal sesiyle s.kti attı dünyayı yıllarca. Ses değil yılan dili mübarek, çatallı. Yanlış anlaşılmasın, ben çatalı severim, ama ben çatalı ince bir bel ile düşük bel kottan çıkan güzel bir kalçanın birleşme detayında severim. Ağlak bir adamın sesinde değil. Neyse, kadın terk etti, sebepsiz değil tabii, kendine göre haklı haksız onlarca belki yüzlerce sebebi var. Var var da, yine de senin için ani oldu. Kısa bir süreliğine de olsa, hemen yeni açılımlar yoksa hayatında, iç dünyanda şu şarkı yankılanır: "Pleeeeease forgive me! I know now what I do!"...


Ersan ve Dadaşlar Sendromu:
Kadınlardan yediğin tekme ve tokatların akabinde can arkadaşlarına sığınış. Biraz erkek muhabbeti, akşam meyhane, biralı pes (Pro Evolution Soccer) partileri. "Lan biz var yaaa çok iyi arkadaşız hayatta sırtımız yere gelmez bizim"ler, "o karıların var yaaa..."lar. Aman tertip can tertipler... "Aman tertip can tertiip hasrete katlan tertip!"

İbrahim Tatlıseks Sendromu:
İlk evre atlatıldı. Ver elini özgür seks. Bu İbrahim Tatlıseks sendromu'nu Issız Adam'da Çağan Irmak iyi anlatır. Kızdan ayrılır, yaraları sararsın. Kaçamak yapmaksızın için rahat seks peşinde koşmanın tadına varırsın. İbrakim tatlıseks Sendromu fazla uzatmamak kaydıyla güzeldir. "Vur daavulcu vur davula güm güm gümlesin, dilo..."


Serdar Ortaç Sendromu:

Bu, bir ne yapacağını bilmez bir sağa sola saldırış halidir. Kısa mı uzun mu? Büyük mü hissediyorum küçük mü? Ne yapmalı ne etmeli? Eski sevgililerden kimler var. Yaa şu kıza da uzun zamandır hastayım ama aile dostu, başımıza iş almayalım. Şeytan diyooor ki yanaş şuna! Özetle, "Hayaaaaat beni neden yoruyosun?"

Erol Evgin Sendromu:
Lan bak yine bu ilişki de bitti. Biraz ciddiyete davet ediyorum kendimi. Lan bak yaş kaç oldu. Ortağın olacak puştoroz anaokulu taksidi öderken sen hala neler peşindesin. Oğlum kendine gel, belki de hiç aradığını bulamadın, götoşluk sırf sende değil. Bak şimdi, azıcık kıs gözlerini, bak şöyle ufka doğru, hıııh. Oku bakiym! "Ben imkansız aşklar için yaradılmışıııım, ne unutmayı bilirim ne kavuşmayııı..."
En fazla bir gün kalınmalıdır bu sendromda, çok sıçık sendromdur.

Yazarın notu: Ucunu açık bırakıyorum, yeni eklemeler yapmayı düşünüyorum ilerde...

6 DIYECEGIM ODUR Kİ...:

efsa dedi ki...

Kadınlarda ne zaman bir araya gelse ve aralarında yeni ayrılan bir arkadaş varsa; hepsinin geçmişinden bir başka ayrılık fışkırır. ilk başta kızınkini dinleyip sonra kendilerinin hikayelerini anlatırlar. ardından yitip bitmiş bir çok adam havada uçuşur... böyle salak sulak muhabbetin kadınlarıyız çoğu zaman.

erhan dedi ki...

ayrılık sonrası bu sendromların tümü sırasıyla yaşanıyo 1 er günlük 1 er saatlik,çok güzel pucca nınkide iyiydi buda güzel

cipim dedi ki...

ben her ilişkiden sonra Erol evgin sendromuna girer ama çok çabuk çıkarım. Sonra ver elini Serdar Ortaç sendromu. Yor hayat beni yorrrrrr.

Çocukla Kampa Gidilir (mi?) dedi ki...

Benimki seni kimler aldı kimler öpüyor seni sendromu :) Adamda gözüm kaldı yaw :)

Adsız dedi ki...

Erol Evgin sendromunu anlatışına bayıldım ya :-)
gülerken sandalyeden düşüyordum nerdeyse :-)

Adsız dedi ki...

Aslında bu sendromlara Sagopa Kajmer sendromunu da ekleseydin keşke :)
Kız ayrılmışsa ya da terketmişse ve erkek bu durumu çoook uzun bi' süre atlatamadıysa "Sagopa Kajmer - Baytar" şarkısı tam bu durum için uygundur :)

Derdime çare baytarım yooook...

 


TEHLİKELİ İLİŞKİLER © 2008. Design by: Pocket