24 Mayıs 2010 Pazartesi

Ben arısı gibiydim senden önce???

Valla bu aralar iyi düğün yaptı. Eş, dost, arkadaş eksik olmasınlar, sağolsunlar. Son birkaç aydır, her hafta, bilemedin iki haftada bir bi’ düğündeyim. Billie Jean de geliyor hepsine benimle birlikte. Geçen gün “bi düğün daha var dersen benim kıyafetim bitti T.İ” dedi. Lafonten “Burdaki mesajı alamıyosan o hasbehas senin öküzlüğün olm, dikkat et” dedi. “Ne demek istiyomuş profesör?” dedim. “Daha da Davos’a gitmem, gidersem beyazları çekerim diyo.” dedi. Yok öyle bir şey. “O kadar da altını deşmiyorum artık kadınların söylediklerinin be Lafonten” dedim. “Altını deşmeyenin altını deşerler.” dedi. Hasta mıdır nedir? Taktı herif bana. Bizim analarımız babalarımız daha bi erken evlenmişler, bugünkü yaşam o kadar erken evlenmeyi kaldırmıyor, dolayısıyla bu çıta yukarılara çıktı. Ama bizim neslin evlenme periyodu geldi artık. Bunu çevremden rahatlıkla anlayabiliyorum.

Bütün nikahların ortak da bir özelliği var. Hepsinde aynı şarkı çalıyor.
“Ben bal arası gibiydim senden önce Bak pervanelere döndüm seni görünce”


“Evet” diyosun, bu şarkı çalıyor. Dünyanın evet’le tetiklenen ilk ve tek şarkısı: Pervane. Söz Müzik: Özdemir Erdoğan. Güzel de şarkı ama, maşallah biz içini boşalttık. Her evet’ten sonra çalıyor.

- .... ile evlenmeyi kabul ediyor musunuz?
- Evet.
Hop. “Ben balırısı gibiydiiiim” Şarkı evetten sonra gelmeye o kadar alışmış ki, önceki soruya da bakmıyor artık. Her evetten sonra geliyor.

Önce sağdan giriyoduk sonra sol di mi?
Evet.
“Ben balarısı gibiydiiiiim. Senden önce.”

İlacını aldın mı?
Evet
“Ben balarısı gibiydiiiiim. Sendeeen önce.”

Gittiğim düğünlerin %75’i filan net Bal arısı. Ulan ya ben bu düğününe gittiğim insanları tanımıyorum, ya da bu işin içinde büyük katakulli var.

Ben bal arısı gibiydimi çalan ilk düğün: Tibetli Arkadaşım

Kaç senelik arkadaşım. İyi tanırım. Yahu hemşerim, senin neren bal arısı. Çok iyi adamsın canımın içisin o ayrı da, bal arısı değilsin yani bunu kabul edelim. Çocukluk aşkınla evleniyosun lan işte p.zevenk. Bal arısı mı kalmış. Bal arısı gibiymiş ondan önce, pervanelere dönmüş görünce. Bırak allasen. Yılların T.I’yıyım, ben böyle bal arısı görmedim. Bal arısından ziyade tibet öküzü. “Ben tibet öküzü gibidim senden önce, iyice gebeşe döndüm seni görünce.” diye bir şarkı olamayacağına göre, bal arısı şarkısı tercih edilmiş. Ha bir de şey seçeneği var tabii, hayat müşterek, bal arısı ille abi mi olmak zorunda. Öncesinde bal arısı olan belki de yengedir. O da ayrı bir anlam katar tabii şarkıya. Bal arısı ille de erkek mi oluyodu lan yoksa. Yormayın benim güzel başımı. Yenge bal arısıysa kabul. Helal olsun yengeme, şarkısını da çalmış.



Ben bal arısı gibiydimi çalan ikinci düğün: Harbi bal arısı arkadaşım

Bal arısı arkadaşım. Geçen ay evlendi. Bu adamı üniversiteden tanırım. Bizim bölümde değildi ama iyi tanırım. Çokça vakit geçirmişliğimiz vardır. Gördüğüm en çapkın insanlardan birisi diyebilirim. Komik birisidir. Bayağı da tantanalı bir düğünü oldu. Yakışır arkadaşıma. Düğüne gittim. Eee, hayat en güzel öğretmen, hiç şüphem yok, bal arısı çalacak. Kaçarı yok.
Sen Ali oğlu Veli, hiçbir baskı altında kalmadan... diye başladı memur.
Adamı iyi tanıyorum, ne diyeceğini biliyorum. Bi dinleseler.

- Siz. Ali oğlu Veli, hiçbir baskı ve etki altında altında kalmadan Aliye kızı Veliye’yi eşliğe kabul ediyor musunuz?

Eveet,valla iyi sordunuz memur bey. Şimdi açık söyleyeyim öyle net, direkt bana yöneltilmiş bir baskı, etki ya da tehtid yok. Ama toplum baskısı da dediğiniz baskılardan sayılır mı? Ona göre vereyim cevabımı” diyecekti kii.
Çocukcağız o ilk “Eveeet”i der demez, ki bu soru böyle ilk kez güzel güzel sorulunca eveti biraz bağırdı heralde ayı, bağırmasından sonra da büyük bir alkış koptu salonda. Çocuk lafını bitiremeden kıvılcımlar filan saçıldı, her taraftan buharlar çıkmaya başladı. Gökyüzünden gümbürtüler koptu, ışıklar saçıldı. Kutlama deyip işin şatafatını gölgelemek istemem. O bir kutlama değildi. Zannedersiniz cihan harbi çıktı. Ben hemen babamı aradım, nişasta, şeker, un depolayın, baba beylik tabancan duruyor mu diye de ekledim o telaşla. Sonra da hemen Bal Arısı başladı. Sakinledim, rahatladım, içime su serpildi.
“Ben bal arası gibiydim senden önce Bak pervanelere döndüm seni görünce”
Şimdi anlattıklarımdan da görünen o ki, bal arısı şarkısı bu adama cuk oturdu diyebilirsiniz. Yanılıyorsunuz. Bu adam da ikinci ayakta yattı. Yani şarkının ikinci bölümünde. Bak pervanelere döndüm seni görünce kısmında. Zira bu adam pervaneye filan dönüşmedi, bildiğiniz roketatara dönüştü. Duyduğum kadarı ile, baya bi hareketlenmiş herif. Kendisiyle konuşmadım. Duyduğum kadarı ile (yani bildiğiniz dedikodu).

“Ben bal arası gibiydim senden önce Bak roketatara döndüm, seni görünce”



Bıraksanız daha da yazarım aslında ama inanın taakatim yok. Kesiyorum burada arı maya maceralarımı.
Hadi tamam, erkekler zaten çok iplemiyorlar, ver şarkıyı dans edelim, verin şarkıyı oynayalım oluyorlar düğünlerde. Ancak kadınlar çok daha işin içinde değiller mi? Anlamıyorum ki. Hangi şarkıyla geleceğiz? İlk dansımızın şarkısı hangisi olacak? Pasta gelirken ne çalacak, giderkeimza atılırken ne çalacak. Konuklar mehter marşıyla geşllecek, İzmir Marşı’yla gidecek.
A be acayip insanlar. Bu kadar kafa yorup yorup Bal Arısı’nda mı karar veriyorsunuz ben anlamıyorum ki. Lan ben bu kafada olsam, büyük cıngar çıkarırım bal arısına.
- Muvaffak! Neyin balarısı bu. Bi anlat bakalım. Hııııı!
filan derim.
Bu herif .m üstünde fındık kırıyodu da, geldi bende duruldu. Ben de bundan gurur duyuyorumsa. Hiç kendinizi kandırmayın ve buraya tıklayın.

Şu güzelim naif şarkıyı da rahat bırakın.

Hamiş:
Sanırım ben çok pis bi’ insanım. İnsanların ne güzel mutlu mesut yaşayıp geçtikleri bir şeyi bile içimde amma kıllandırabiliyorum. Halbuki bırak adam ister Bal arısı çalsın ister eşek arısı. Haa bu arada, Bi tane arkadaşım da Bon Jovi – Santafe çaldı dans şarkısı olarak. O güzeldi.
Bu da haber bültenlerinin Bkz. Türkiye’de güzel şeyler de oluyor bölümleri gibi oldu. Hadi bye bye.


Lütfen dinleyin:

10 DIYECEGIM ODUR Kİ...:

Efsa dedi ki...

:))) Gülümsemeden duramıyorum.

En son gittiğim düğün 3 sene öncesi olduğu için ahkam kesmeyeyim. Düğün müzikleri hakkında zerre bilgim yok. Ama bu şarkı insanda vals isteği uyandırıyor. Böyle kollar havada la la la kıvamında dolanır bir imge beliriyor bende. :))) Gelin ve damadı bir an öyle düşündüm de...


Güzel bir gün diliyorum T.İ. :) bugün güzel bir gün olacağa benziyor.

küfkedisi dedi ki...

düğün arifesinde olan biri olarak yazıyorum bu yorumu :D

inan daha hiç şarkı falan düşünmedim, bal arısı dersen milyon yıl düşünsem aklıma gelmeyecek bir şarkı. çok mıymıy değil mi ya?

valla hala da düşünmüyorum sanırım çok da umurumda değil şarkı. yanlışlıkla berdan mardini den senden çocuğum olsun istiyorum falan çalmadıkları sürece sorun değil :D

Efsa dedi ki...

Küfkedisi ben öyle şarkıların ardından başka bir moda girip gelinlikle salsa yapmıştım. Tavsiye ederim kuzum.

küfkedisi dedi ki...

efsa ben sanki duygu yoksunuyum ya, giremiyorum moda falan.

Efsa dedi ki...

Girersin merak etme. zaten düğünler ne için yapılıyor sanıyorsun. "gelin için"

T.I dedi ki...

@Efsa: Düğün müzikleri hakkında açıkçası benim de bilgim yok. Koca bir post yazmış olmama rağmen... Düğün müziklerinin neler olmaması gerektiği konusuna kafa çalıştırdım biraz.

Dilerim güzel bir gün olur. Güzel bir hafta olsun hatta. Hazır bugün pazartesiyken. Ne güzel bitirmişsin yorumunu. Teşekkürler.

@Küfkedisi: Sanırım kimse düşünmüyor bu şarkıyı. Oralarda bir şarkı önermecibaşı var. O bu aralar bunu basıyor ortama. Dikkatli olun.
"Senden çocuğum olsun" diye bir şarkı hiç duymadım. Ancak Bana pek mantıksız gelmedi. En azından realist bir yanı var bal arısına göre.

@bi daha Efsa son yorumunla seni günün yorumcusu seçiyorum, naçizane.

küfkedisi dedi ki...

Tİ allah aşkına zaten duyma öyle bir şarkı ya, bizim en büyük geyik konumuz o :D

Pink Martini Amado Mio olur büyük ihtimal. bakalım, kimsenin eline bırakmam bu yazıdan sonra :D

"leb" demeden... dedi ki...

düğün şarkımı yazar giderim
http://fizy.com/#s/11l480

Akasya dedi ki...

bu şarkıyı çaldıklarını duymamıştım hiç. ama düğünlerde falan konyalıdan başkasına bastırmam diyen şarkıda herkes göbek amıyo mu of of =))

daha sık yazsana ya eğlenceli yazıyosun.

T.I dedi ki...

@küfkedisi: Pink Martini candır.

lebdemeden: İstanbul seni mahvetmiş, eski banda kaydetmiş. ben onu bilir onu söylerim.

Akasya: Sağol, işim gücüm el verdiğince yazıyorum işte. Teşekkürler

 


TEHLİKELİ İLİŞKİLER © 2008. Design by: Pocket